sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Luovuus taas nihkeää...tms.

Joka päivä jossain sanotaan kuinka monta yötä on enään jouluun ja tuntuu stressikäyrä nostavan hieman päätään. Haluaisin tietenkin kaikille lapsille ommella jotain, mutta siinä tapauksessa pitäisi aloittaa se ompeleminen jo kesäkuussa. Omille lapsille on kanssa keskeneräisiä tulossa, mutta nyt on ollut huono tuuri kaiken materiaalin kanssa. Ompelukoneen neulat loppuivat, kaikki tuki- ja liimakankaat, punainen lanka Angry Birdseihin ja valkoinen ompelulanka..nyt on taas varastoa täydennetty, mutta kiireessä tehdyt ostokset tarkoittaa, että jotain AINA unohtuu. Argh! Tänään mies on luvannut viedä sinooperiin käymään (unohdin mainita, että Eurokankaan kautta, hih!) ja viimeiset unohtuneet ostetaan pois. Paljon on myös mielessä, mutta pitää malttaa mielensä ja yrittää tehdä yksi kerrallaan valmiiksi.

No niin ensimmäinen huovutustyö on valmis. Tätini osti viime vuonna tällaisen nalleheijastimen käsityömessuilta ja nyt ihana ystäväni Mira tuli näyttämään kuinka huovutetaan.


Tottakai innostuin tökkimään huovutusneulaa enemmän kuin mallissa oli tarkoitus ja jotenkin oli vaikea päästää irti neulasta. En tosin suosittele tökkimään sormeen, opin parin vertavuotavan virhepiston ansiosta aika tarkaksi.. täytyy sanoa, että jäin taas koukkuun! Mitäs muuta voisin äkkiä huovuttaa? Onneksi ystäväni jätti oman huovutuspussinsa tänne jos tulee äkillinen tarve pistellä itseään neulalla. Täytyy tämä nalle laittaa rattaisiin heilumaan.
Miran tekemiä pallukoita, näistä on pakko keksiä jotain kivaa!

Otin aikaisemman postauksen tekemistäni lapasista pois, koska eivät nyt olleet niin hienot (kuin mielessäni alunperin) ja matkan varrella ketuista tuli ihan oravan tai majavan näköiset (tiedän, hyvin hämmentävää..) ilman hampaita tietenkin. Mutta totesin ettei ulkonäöllä nyt ole niin väliä sillä terminaattorin käsissä ne ovat hetken päästä ihan kuin uitetut koirat ja niin kuin ajattelinkin, ensimmäisellä ulkoilukerralla ne kaivoivatkin mutakuoppaa..

Ei naurun tirskahduksia kiitos.

Olen viimeksi tehnyt tumput ekalla luokalla, joten ohjeita piti kyllä etsiskellä peukaloa ja kavennuksia varten. Miten pärjättiinkään ennen googlea?
Ja miten kaikki kuvat ovat taas tummia? huomaako sen, että meillä ommellaan vain iltaisin?

Malleina Minna Immosen ihanat akvarellit.
 Jotain pientä olen saanut myös maalattua, vielä pieniä yksityiskohtia pitää hioa kranssin kanssa ja vahvistaa tekstiä. 

Ei kommentteja: