torstai 12. huhtikuuta 2012

Loma häämöttää!

Ensi viikolla mökki odottaa meitä, enkä millään malttaisi odottaa. Tosin se tarkoittaa, että paloja pitää leikata etukäteen ja yrittää saada kaikki mahdollisimman pieneen tilaan (kuten pieni ompelukone..). Ennen sitä lähti vain reppu selässä liikenteeseen, mutta perheen kasvaessa on farmari nykyään aivan täysi kattoon saakka..
Mökillä kun herää aamulla näkee ikkunasta (yleensä) tyynelle järvelle. Jos tulee kylmä niin puita vaan takkaan ja sauna päälle. On ihan yhtä ihanaa kuin miltä se kuulostaakin

Olen pitkään halunnut virkata afrikkalaisia kukkia, mutta en ole niin pro näissä. 10 kertaa kun olin ensimmäisen kukan purkanut ja mietin miten niitä pylväitä tehtiinkään - muistuihan se ala-asteen oppi taas joten kuten mieleen. 7 veljestä sai kyytiä ja tällaista on sitten tulossa..


Uusimman Suuren käsityölehden innoittamana tämä sai alkunsa ja vaikka famoni ehdotti näistä tyynynpäällisiä niin teen kyllä sen filtin. Kerron kun olen kyllästynyt ja päätän, että se saa olla valmis, hih! Ohjeissa oli värin vaihtoa, mutta päätin jättää sen homman sellaisille, joille tämä on vahvempi laji. Laiskan ihmisen vaihtoehto - lanka joka vaihtaa väriä!

7 kommenttia:

Mervi kirjoitti...

Ihanat kukkaset. Minulla on vähän samanlaisia tavoitteita: http://therearelilactrees.blogspot.com/2012/03/virkattavaa-tons-of-crocheting.html

Eilen yritin ensi kertaa yhdistellä niitä (ihan omasta päästä ilman ohjetta TIETENKIN) ja ei ihan heti luonnistunut... Eli millä kiinnität? Virkkaamalla vai ompelulangall?

Lyydia kirjoitti...

Moikka Mervi ja kiitos :) ihanan kesäisiä ja värikkäitä pyörylöitä!

Laitoin kukkaset oikeat puolet vastakkain ja virkkasin molemmista kukista uloimmat langat yhteen eli otin langan koukulta 2 langan läpi (tosi hyvä selvitys, no commets!)

Tässä on Bambulan kulmikas ja todella hyvännäköinen kulmikas vaihtoehto mitä olen ajatellut itse kokeilla jossain vaiheessa ehkä eri väreissä: http://bambulablogi.blogspot.com/search/label/K%C3%84SITY%C3%96T

Pyöreät palat voisi yhdistää ehkä siten, että jättää joka kulmaan muutaman silmukan ompelematta yhteen? Jos pyörylät on eri kokoisia niin sitten pitäisi sommitella ne yhteen ensin, mutta siitähän voisi tulla hauskan näköinen :)

Amalia kirjoitti...

Kyllä tää on niin namunen. Samoihin kukkiin olen itsekin iskenyt silmäni :D Mennöö sinne loputtomalle to do listalle ja se lista ei kesken lopu.

Mervi kirjoitti...

Hei erikokoiset olisikin tosi hauska idea, mutta sovitus voisi olla vieläkin vaikeampaa :)

Sen bambulan version olenkin nähnyt ja kiva olisi sekin. Kokeilen varmaan vielä sinun tekniikkaasi mutta ongelmani oli siinä, että esim keltaisen ja vihreän liittämisessä keltainen lanka jäi näkyviin liikaa siinä vihreällä osalla...

Kukkaset on ehkä vähän liian edistynyttä minulle :)

Lyydia kirjoitti...

Niin se lista on Amalia aika loputon täälläkin.. ja katselin, että näitä värikkäitä lankoja on aika valikoima, että kyllä niin ihania ja erilaisia saa tehtyä :)

Mitäs Mervi jos ottaisit kokonaan yhden sellaisen taustavärin (yksivärisen) ja kiinnittäisit sillä pyörylät ja kenties virkkaisit pylväitä vielä koko työn ympärille sitten viimeisenä? Näin ajattelin tehdä ainakin näissä kukissa. Se yksivärinen toisi vielä kaikki noi herkulliset värit enemmän esiin.

Mervi kirjoitti...

En ole muistanut tänne kommentoida, että kokeilin sitten kuitenkin vielä tehdä sitä kiinnitystä tuolla sinun tavallasi (ensimmäisenä mainitsemallasi) ja se ihan toimiikin halutulla tavalla, joten kiitos! :)

Lyydia kirjoitti...

Kiva kun onnistui :D