keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Yksin kotona 1.

Mieheni jo viime viikolla ehdotti ja tällä viikolla toteutti aikomuksen lähteä lasten kanssa mökille ja jättää minut kotiin - ompelemaan ja nauttimaan kesäloman ensimmäisistä päivistä
Täytyy myöntää, että on hieman orpo olo ilman sitä jatkuvaa hulinaa, mutta ihanaa vain olla itsekseen!


Jotain olen saanut myös tehtyä valmiiksi, kuten tämä retro verho/ lakanakangas muuntautui uudelleen  tyynyn päälliseksi. Takaosa on valkoista pellavaa ja alasaumassa on sininen vetoketju. Nalle-kangasta jäi vielä, joten jos en saa siitä toista isoa tyynyä niin jotain muuta siitä pitää keksiä.
Kuvassa kankaan läpi näkyy ikävä kyllä tyynyssä olevat mustalla painetut tekstit ja kuviot, joten ei tarvitse puhdistaa silmälaseja - kangas ei ole likainen ;)
 

Ja lupaan etten ole käynyt salilla, mutta kyllä se kiukuttaa kun paksu virkkuukoukku irtisanoo itsensä ja käteen jää vain muutaman sentin nysä! Sormet rakoilla ja kieli keskellä suuta sain sitten matonkin vihdoin valmiiksi. Ei ihan riittänyt kude koko maton ohjeeseen, joten hieman oikasin. 2kg tilasin ja kyllä siihen kolme olisi mennyt..


Vielä viimeinen kastelu ja silitys ja tämä olisi valmis. Halkaisija on n.90cm.

Ja nyt pitäisi tehdä parit tossut, jotka odottavat leikattuina vuoroaan. Kangas on niiin ihanaa autokuvioista velouria, malttakaa, malttakaa.. kohta näette :)

5 kommenttia:

Mervi kirjoitti...

Sun mattos on sit tosi kaunis!

Sait omasi niin vauhdilla valmiiksi, että mulle tuli ihan paineet saada omani valmiiksi. Sitä ei yhtään auttanut, että kun maanantaina sain viimein lisää kudetta, tein innolla koko illan. Ei auttanut siksi, että tiistaina aloitin sitten purkamalla ne aikaansaannokset. Huoh. Ens kerralla joo ohje...

Nyt tuo on viimeisiä voiteluita vaille valmis: http://therearelilactrees.blogspot.fi/2012/07/melkein-valmista-nearly-done.html

Lyydia kirjoitti...

Siis niin siro ja kaunis matto, menee niin yksyhteen tuon seinäkoristeen kanssa että! Ja miten aksat koristaa ja nähdä vaivaa noiden kuvien kanssa. Minulla ei ole välineitä ja en tiedä viitsinkö vaivata ystävää joka tuon logoni suunnitteli, että saisin kuvani merkittyä. Hänellä on tällä hetkellä muuta ajateltavaa kuin minun logoni.
No se on hyvä, että tämä käsityöhulluus tarttuu. Vaikka purkaminen on sanonko mistä, niin sitten kuin se on valmis ja hyvä niin ai, että kyllä sitä voi hetken ihailla :)

Mervi kirjoitti...

Www.picmonkey.com ihan älyttömän kätevä ja ilmainen ja ennen kaikkea ei vaadi asennusta vaan käytetään selaimella. Suosittelen!

Lyydia kirjoitti...

Miksen ole tiennyt tällaisesta aiemmin?? Ihanaa Mervi, kiitos!

Mervi kirjoitti...

:) kiva jos hyödyllinen, minä rakastan sitä, harvoin enää teen mitään Gimpillä