lauantai 20. syyskuuta 2014

Omenahilloa, NAM!

Meidän perhe on jakautunut tykkääjiin ja niihin jotka eivät vahingossakaan sitä maista.
Minusta omenahillo on ääreist hyvää ja jos vain saan omenoita niin niistä täytyy tietenki tehdä hilloa. Kiitos tätsyn omenapuiden, lapset kävivät keräämässä hänen pihaltaan omenoita ja äiti vei homman maaliin. Tässähän meni kokonainen ilta, mutta nyt on hyvä mieli. Muutama purnukka kokonaisesta kattilasta ja vielä jäi muutama omena josta ajattelin tehdä omena-riisipuuroa, saa nähdä tekeekö se meillä kauppansa..



Ohje:
Kuorin ja pilkoin omenat (iso kattilallinen)
4dl vettä ja annoin hautua n.20min kannen alla jotta omenat pehmenisivät
Survoin soseeksi
 
Lisäsin kanelia
Hillosokeria 7dl
Sitruunamehua n. puolet sitruunasta
Kanelitangon
Kardemummaa

Ja annoin hautua ainakin puoli tuntia.
Tämä taitaa olla vasta toinen kerta kun teen hilloa ikinä. En tiedä miten ammattilaiset sen tekevät, mutta tästä hillosta tuli hyvää!
(Muista ottaa kanelitanko pois ennen purkittamista)
 

Tässä vielä väkertämiäni lappuja purkkeihin.
Minä tulostin vain tavalliselle paperille nämä ja pari pisara liimaa, lähtee siis helposti seuraavassa pesussa pois :)

Meillä on sellainen vanha talo jossa on vielä kylmäkellari, vien sinne purkit jemmaan ja pari voin tarvittaessa antaa vaikka lahjaksi jos tarvitsee viemisiä kylään.

Pari viikkoa jo sairasteltu ja kurkku on edelleen kipeä, en taida päästä kuntoon ihan lähipäivinä en.. harmi. huomaa, että syksyä pukkaa.

Ei kommentteja: